+31 165 74 87 02

Belder 30a, 4704 RK  - Roosendaal - Nederland

Veelgestelde vragen 


VOOR WIE IS EMS GESCHIKT?

EMS is geschikt voor iedereen van 18 tot 90 jaar. Ongeacht je fysieke gesteldheid, als je al jaren sport of juist niet, als je geen tijd hebt om een paar keer per week naar de sportschool te gaan. Er is maar één ding wél nodig en dat is de wens om fit te blijven of te worden. 

HOEVEEL TIJD BESPAAR IK MET EMS-TRAINING? 

Een EMS-training duurt 15 minuten en doe je 1 keer per week. Deze 15 minuten staan gelijk aan 3 uur per week krachttraining in de sportschool. Je bespaart dus enorm veel tijd in vergelijking met conventionele trainingsmethodes. Bovendien is EMS effectief en resultaatgericht.

KAN IK EMS COMBINEREN MET ANDRE TRAININGSVORMEN? 

Heel goed zelfs! Een combinatie van EMS met andere workouts geeft nog snellere resultaten dan bijvoorbeeld fitness of EMS alleen. We raden het echter niet aan om high impact trainingen en oefeningen met zware gewichten op dezelfde dag te doen als je EMS-training.

DOET TAINEN MET ELEKTRODEN PIJN? 

Nee hoor, trainen met elektroden doet geen pijn en is helemaal niet eng. Het kan alleen in het beginstadium, als de intensiteit nog laag is, een tintelend gevoel geven. 

MOET IK MIJN HELE LEVEN EMS TRAINING BLIJVEN DOEN? 

Als je met grote regelmaat EMS-trainingen doet, behoud je het resultaat. Natuurlijk kun je, zoals bij elke vorm van training, periodes van rust afwisselen met periodes van intensievere trainingen. 

WORDT EMS-TRAINING BIJ MEDISCHE NOODZAAK VERGOED DOOR MIJN VERZEKERING? 

Bepaalde zorgverzekeringen vergoeden de EMS-trainingen in geval van medische noodzaak. Het verschilt echter per maatschappij en zorgpakket. Informeer ernaar bij je zorgverzekeraar.

EMS staat voor Elektro Musculaire Stimulatie. Het wordt al sinds 1960 toegepast door fysiotherapeuten en bij professionele sporttrainingen. Met EMS train je met weerstand, maar zonder dat er zware gewichten aan te pas komen. Samen met je hersenen sturen de elektroden prikkels naar je spieren en spierweefsel, zodat je deze maximaal aanspant bij het uitvoeren van de oefening. Op deze manier bereik je je spiergroepen op een dieper niveau en activeer je ze intensiever dan bij conventionele krachttraining. Onderzoek heeft aangetoond dat EMS-training zeer effectief is voor een snelle toename van de spiermassa. Dit maakt het ideaal voor wie herstellende is van een blessure of op een snelle manier meer spierkracht wil opbouwen.

De elektrische prikkels worden in lage frequenties gestuurd. Ze activeren alleen het dwarsgestreepte spierweefsel (niet de kern) en de gladde spieren. Er zijn veel verschillende manieren waarop EMS wordt toegepast. Voor het verbeteren van je gezondheid en fitheid zijn er spierstimulatoren in de vorm van pads die op je lichaam worden geplakt, of comfortabele pakken waarin de elektroden zijn verwerkt.

WOE WERKT HET EMS-SYSTEM VAN WAV-E®?

Wav-e is een revolutionair dynamisch EMS-trainingssysteem waarmee je snel resultaat boekt. Met slechts 15 minuten trainen per week bereik je jouw doel.

Het EMS-systeem van Wav-e bestaat onder andere uit een ergonomische, draadloze console. Je kunt binnen een straal van 10 meter vrij trainen en bewegen door middel van de draadloze connectie die, evenals de EMS-module, in de bijbehorende hightech gordel is verwerkt. Deze gordel draag je over het comfortabele Wav-e trainingspak uit één stuk. Met het touchscreen bedieningspaneel op de console heb je de keuze uit een zeer uitgebreide en gevarieerde reeks oefeningen. Uniek aan dit systeem is de implementatie van verschillende elektroden die rechtstreeks prikkels naar je spieren sturen in tegenstelling tot traditionele, op voltage gebaseerde elektrosimulatie. Hierdoor is het mogelijk om de stimulatie per spiergroep aan te passen. Je kunt overigens ook samen trainen op één console, terwijl je toch twee individuele trainingsprogramma’s selecteert en deze ook op de gewenste trainingsintensiteit per persoon instelt. 

WAT HOUDT EEN HIIT ( HOGE INTENSITEIT INTERVAL TRAINING ) MET EMS IN?

Trainen op basis van EMS is dynamisch, leuk en resultaatgericht. Met een EMS-training kun je in slechts 15 minuten per week je doelstelling bereiken. EMS werkt met directe impulsen die tot heel diep in de spieren doordringen. Je traint alle spiergroepen in je lichaam tegelijkertijd en je stimuleert het dubbele aantal spiervezels ten opzichte van klassieke isotone krachttraining. Zo maak je in een recordtempo jouw spieren sterker, verbetert je uithoudingsvermogen, neemt je vetpercentage af en werk je aan een betere lichaamshouding. Spiergroepen die extra aandacht nodig hebben? EMS is flexibel, zodat je daar tijdens de training op in kunt spelen.

Gratis consult

Als je meer wilt weten over trainen met EMS, kun je altijd contact met ons opnemen.